Verhalen

Afstudeerders stellen zich voor

In september zijn er maar liefst vier nieuwe scholieren bij ons gestart. Twee als stagiair en twee voor een afstudeerproject. Sibe, Mirjam, Samira en Joey stellen zich voor en vertellen over hun eerste weken:

Welkom in het team!

Maarten, Joost en Nick zijn sinds de zomer allemaal in vaste dienst. Hun afstudeerstage liepen ze bij Acuro en dat is van beide kanten goed bevallen. We zijn erg blij dat zij het team komen versterken.

Van evenementensector naar brandveiligheid: Sebastiaan nam de sprong

Hij had drie goedlopende bedrijven in de evenementenbranche, maar ruim twee jaar geleden gooide Corona roet in het eten. Sebastiaan van Nooten, tevens vrijwilliger bij de brandweer, ging op zoek naar iets anders: ‘Ik kende maar één vakgebied, dat was de evenementensector. Die lag plat dus ik ging op zoek naar iets anders passends. Het thema ‘brand’ bleef mijn interesse wekken en Acuro bleek de perfecte match.’

Tygho over zijn eerste jaar Acuro: “Ik heb hier mijn passie ontdekt”

Tygho van Stam is 22 jaar en een jaar officieel werkzaam bij Acuro BV. Als kind droomde hij van een baan bij de politie, maar voor zijn afstudeerstage kwam hij terecht bij Acuro. Daar ondervond hij hoe leuk werken in de brandveiligheid is. Tygho: “Brandveiligheid was een onderbelicht onderwerp tijdens mijn studie. Ik ontdekte dat hier mijn passie ligt.”

Afstuderen bij Acuro: ‘het is meer dan een sprinkler en een brandmelder’

Joost, Maarten en Nick. Drie jonge honden met een andere achtergrond, maar dezelfde ambitie: afstuderen bij Acuro. Na een kort gesprekje aan de lunchtafel weten we meer over hun tijd bij Acuro en waar zij zich de komende maanden mee bezighouden.

Oplevering nieuwe locatie van NTS in Nijmegen

Afgelopen week vierden we op gepaste wijze de officiële oplevering van het kantoor van NTS op de NovioTech Campus in Nijmegen. Wij hebben het projectmanagement verzorgd van het volledige traject van idee tot oplevering. Na NTS Combimetaal en NTS Precision, beiden te Eindhoven, is dit het derde project dat wij in samenwerking met meerdere partners voor de NTS Groep gerealiseerd.

Inzet van CFD berekeningen voor de brandveiligheid van gebouwen en ruimten

Wij zetten CFD berekeningen in voor de brandveiligheid van gebouwen. CFD staat voor Computational Fluïd Dynamics. Wij gebruiken CFD speciaal om brandsituaties te simuleren. Zo kunnen wij effecten van brand binnen een gesloten of open ruimte inzichtelijk maken.

Een 10.000 m2 bedrijfspand brandveilig maken en ondertussen de productie laten doorlopen

In 2019 verhuisde Klingele Paper & Packaging Group van hun locatie in Elst naar een groter pand van 10.000 m2 in Nijmegen. Het is een pand uit de jaren 80 en de van het gebouw voldeed niet meer aan de wet- en regelgeving. Willem Lijftogt, Hoofd Administratie, ging op zoek naar deskundige ondersteuning en kwam in contact met Acuro B.V. Zo startte het project om het gebouw weer brandveilig te krijgen en de sprinklerinstallatie te voorzien van een inspectiecertificaat.

Samen brengen we de brandveiligheid in de zorg naar een hoger niveau

In 2016 hebben in de regio Amsterdam zorginstellingen, Brandweer Amsterdam Amstel- land, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied en de gemeente Amsterdam het Convenant Brandveiligheid in de Zorg ondertekend. Het doel hiervan is om gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen voor het verbeteren van de brandveiligheid binnen zorginstellingen. In het kader van dit Convenant is het Amsterdam UMC, locatie VUmc het project Brandveilige Zorg gestart. Acuro B.V. was betrokken bij dit project als brandveiligheidsadviseur.

4 jaar ontwikkeling levert een bijzonder gebouw voor de gemeenschap op

Wij hebben de afgelopen jaren, in opdracht van Gemeente Horst aan de Maas, hard gewerkt aan de revitalisering van sociaal-cultureel centrum ’t Gasthoês in Horst. In maart 2021 is de bouw officieel opgeleverd en is gestart met de inrichting van het gebouw. Het gebouw zal vanaf 1 mei 2021 worden opgeleverd voor de exploitatie ervan. Met onze projectmanagers Ben Koks en Roland Simons kijken we terug op het verloop van het gehele bouwproces, waar zij zo’n 4 jaar aan hebben bijgedragen.

Altavilla en Incendio bundelen krachten: samen verder als Acuro

Op 1 november 2021 hebben Altavilla B.V. en Incendio B.V. officieel de handen ineengeslagen. De twee toonaangevende bedrijven op het gebied van brandveiligheidsadvies en bouwprojectmanagement fuseren. Met ingang van 1 januari 2022 gaan zij samen verder onder de nieuwe naam ‘Acuro’.