Afstudeerders stellen zich voor

In september zijn er maar liefst vier nieuwe studenten bij ons gestart. Twee als stagiair en twee voor een afstudeerproject. Sibe, Mirjam, Samira en Joey stellen zich voor en vertellen over hun eerste weken:

Sibe: “Vorige maand ben ik gestart met mijn stage hier bij Acuro. Deze stage loop ik voor mijn studie Forensisch Onderzoek op het Saxion in Enschede. Tijdens mijn stage doe ik onderzoek naar sprinklers en de betreffende bouweisen. Toen ik op een vrijdagmiddag langskwam voor mijn kennismakingsgesprek was het erg rustig op kantoor, maar desalniettemin was de sfeer die ik toen proefde al erg goed. Alles werd meteen duidelijk uitgelegd en er werd ook verteld welke kanten mijn stageopdracht op kon gaan. Ik ben ervan overtuigd dat dit een informatieve, maar ook erg gezellige stage gaat worden!”

Mirjam: “Sinds begin september loop ik mijn afstudeerstage bij Acuro, voor de opleiding Integrale Veiligheidskunde (IVK) aan de Hogeschool Utrecht. Ik doe onderzoek rondom brandmeld- en brandblussystemen. Acuro is een open organisatie met een gezellige onderlinge sfeer. Iedereen staat open voor een gesprek en het delen van hun inhoudelijke expertise. Hierdoor is het bij uitstek een geschikte organisatie om stage te lopen en veel kennis op te doen over de breedte van brandveiligheid en er zo achter te komen in welk aspect je je wilt verdiepen.”

Samira: “Eind september ben ik begonnen met mijn stage bij Acuro voor mijn opleiding Forensisch Onderzoek aan het Saxion te Enschede. Voor mijn stage doe ik onderzoek naar fluorvrij blusschuim. Bij mijn kennismakingsgesprek, een week voor ik begon, werd al duidelijk dat de sfeer binnen het bedrijf erg goed was. Je wordt gelijk meegenomen met de groep en alle collega’s zijn geïnteresseerd in wat je doet. Iedereen staat voor je klaar en ze zijn allemaal bereid je te helpen in jouw proces. Zo ben ik al mee geweest op bedrijfsbezoek en staan er voor de komende weken nog een paar bezoeken gepland. Ik denk dan ook dat ik een leerzame maar ook leuke en gezellige periode tegemoet ga.”

Joey: “Ik ben bij Acuro gestart om af te studeren van mijn opleiding Integrale Veiligheidskunde. Naast de afstudeeropdracht vanuit school, houd ik mij vooral bezig met dataonderzoek gericht op de oorzaken van brand voor verschillende sectoren. Na de eerste kennismakingsweek ervaar ik bij Acuro een prettige werksfeer, er is altijd ruimte voor vragen of een praatje. Vaak is het erg gezellig, maar er wordt ook gewoon professioneel gewerkt wanneer nodig. Binnen het bedrijf heerst dus een goed gebalanceerde sfeer die naar mijn idee helemaal top is.”

Wil je ook afstuderen bij Acuro? Neem contact op via info@acuro.nl.