Industrieel erfgoed krijgt nieuw leven

Van eeuwoude fabriek naar moderne dierenkliniek

Al meer dan 100 jaar staat aan de Wolverstraat in Duizel de voormalige Agio fabriek. Het oudste stukje van de fabriek wat na de nieuwbouw van Agio Cigars in 2016 al jaren leeg stond, is in de afgelopen 10 maanden getransformeerd tot een moderne dierenkliniek voor AniCura. Een moderne kliniek met 3 operatiekamers, ruimten met röntgenapparatuur en een CT-scanner en meerdere spreek- en onderzoekskamers.

Belangrijk voor de dierenkliniek was om een knipoog te houden naar wat het ooit was. Zo is de bestaande staalconstructie zichtbaar in de kliniek, wat een mooie en subtiele verwijzing is naar de oude fabriek. Ook is de eerste steen van oprichting, terug verwerkt in het gebouw. Uiteraard in overleg met de familie Wintermans. Zo blijft het oude, significante gebouw intact en is zowel aan de buiten- als binnenkant zichtbaar wat het gebouw ooit is geweest.

In tien maanden is er hard en goed samengewerkt met een lokaal bouwteam om deze metamorfose werkelijk te maken. Afgelopen week is de officiële sleuteloverdracht geweest en vanaf 15 maart zijn de eerste klanten welkom.

Een geslaagd project met een verbluffend resultaat. We mogen deze samenwerking dan ook doorzetten voor de klinieken in Roden en Hillegom. Voor de realisatie van dit project zijn we erg blij met de samenwerking van het adviesteam met 2architecten, Tielemans en Klictet en de drie lokale bouwpartijen bestaande uit P. van Hulst, Aqualon van Zutphen en Van Geffen.

Project details

Opdrachtgever Acuro
Projecten Transformatie Agio fabriek naar dierenkliniek AniCura
Activiteiten Projectmanagement
Periode april 2021 - heden
Trefwoorden Industrie / bouwmanagement / transformatie

Een project van

Ben Koks
Ben Koks
 
 

Gerelateerde projecten voor deze klant