Succesvolle metamorfose NATO Industrieel Complex in Brunssum

Sinds 2014 zijn wij betrokken bij de geplande verhuizing van de USAG-basis van Schinnen naar Brunssum.

Een gedeelte van het NATO Industrieel Complex (NIC) in Brunssum onderging een metamorfose. In opdracht van Defensie zijn overtollige infra gesloopt, bestaande gebouwen gerenoveerd en nieuwbouw ontwikkeld. Het voormalige opslagterrein voor Amerikaans defensiematerieel is hiermee gereedgemaakt voor de komst van United States Army Garrison (USAG). USAG ondersteunt via deze locatie personeel van het Amerikaanse leger, gestationeerd in Noord-Europa, met huisvesting, eigen winkels en mogelijkheden voor sport, recreatie en studie.

Voor een aantal panden hebben wij het projectmanagement verzorgd, van schetsontwerp tot en met de aanbesteding en voor het hoofdkantoor ook de daarop volgende uitvoering. Daarnaast hebben we het integrale brandveiligheidsplan geleverd met UPD’s sprinkler en PVE’s voor brandmeld- en ontruimingsinstallaties. Alle gebouwen zijn voorzien van een sprinklerinstallatie en op het terrein is nu een centrale watervoorziening aanwezig.

Een van de meeste uitdagende onderdelen binnen dit project was om de Amerikaanse wet- en regelgeving af te stemmen op die van Nederland.

Project details

Opdrachtgever RVB Rijksvastgoedbedrijf
Projecten Nieuwbouw kantoren, shopping mall
Activiteiten Projectmanagement, UPD, PvE BMI/OAI
Periode 2014 t/m feb 2020
Trefwoorden Industrie, Kantoren, Overheid, Retail

Een project van

Sascha Jost
Bouwmanager