Vanderlande Gebouw 60

Wij voeren voor Vanderlande het projectmanagement uit van de ontwikkeling van het nieuwe kantoor Gebouw 60. Dit kantoorgebouw is circa 15.000 m2 groot, het geeft ruimte aan 800 werkplekken, bevat een bedrijfsrestaurant en een sportruimte. Tegen het gebouw komt een parkeergarage met on top een mooie tuin.

Wij begeleiden dit project vanaf de initiatiefase tot en met de nazorg. Het gebouw wordt energie- en CO2 neutraal en heeft een BREEAM Outstanding ambitie. Ook het brandveiligheidsadvies met een UPD sprinklerinstallatie en een PVE Brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie, wordt door ons uitgevoerd.

Project details

Opdrachtgever Vanderlande Industries BV
Projecten Nieuwbouw kantoorgebouw
Activiteiten Projectmanagement en brandveiligheid
Periode september 2018 – heden
Trefwoorden Bouwmanagement, Brandveiligheid, Projectmanagement

Een project van

Mark Lepelaars
Bouwmanager
 
 

Gerelateerde projecten voor deze klant

Snelle realisatie van derde parkeergarage bij Vanderlande
 

Ontwikkeling in volle gang

Na jaren van ontwikkelen en voorbereiden is de uitvoering al enkele maanden in volle gang. In tegenstelling tot vorig jaar, toen het gebouw volledig werd gestript, staat dit jaar in het teken van de wederopbouw.

De bestaande vloeren zijn begin dit jaar vervangen en we zijn nu aangekomen bij een bijzonder onderdeel van het bouwproject: het vervangen van de verschillende daken van het hoofdgebouw en de zijvleugels. De nieuwe dakconstructie wordt deels gedragen door nieuwe spanten, maar ook door bestaande opgeknapte spanten. Vandaag is met 30,5 meter het hoogste punt van Gebouw 60 bereikt. Vanwege de huidige crisismaatregelen is het helaas niet mogelijk om dit fysiek te vieren, maar desalniettemin een bijzonder moment om bij stil te staan. Over enkele weken is het gebouw waterdicht en kan er worden gestart met de afbouwwerkzaamheden.

Gebouw 60

Gebouw 60

Gebouw 60

Gebouw 60

Gebouw 60

Gebouw 60

 

Ontwikkelingen

De eerste verdiepingsvloer van Gebouw 60 is gestort. Het gebouw gaat de hoogte in! De bouw van het kantoorgebouw gaat gestaag vooruit. Ondanks de natte weersomstandigheden afgelopen winter en de huidige crisismaatregelen verloopt het project volledig volgens planning.

 

 

Uitvoering gestart

De bouw van Gebouw 60 bij Vanderlande is met de eerste-paal-boring officieel van start gegaan. Herman Molenaar (managing director en CFO van Vanderlande), Frank van Ven (Bouwbedrijf Van de Ven) en Kees van Rooij (burgemeester van Meierijstad) hadden de eer om de eerste paal te boren.